Pár hete tört ki a botrány az Arany Alkony idős otthon körül, melyről már akkor is írtam egy posztot, "Arany Alkony és ami mögötte van" címmel. Pár napra felkavarta az intézmény életét, a rendőrség és a sajtó ki be járkálása a Bánkút utcába. Volt sajtótájékoztató, nyílt nap, aláírásgyűjtés, szégyen, félelem, megaláztatás. Majd a Hír-tv nagy "kuss-"ba maradt, mivel két feltűnést áhítozó volt dolgozó, és a több száz lakóból két elégedetlen idős "locsi-fecsi"-én kívül semmi kompromittálót nem tudott felmutatni. Nem csak a Hír-tv de más média, sőt maga a rendőrség sem, pedig a lakókat is kikérdezték, az épületet végig járták.

A BorsOnline-nak viszont megköszönném a cikkét, mely tiszta vizet önt a pohárba, és a mások által megkavart sz...-t legalább ő tisztába teszi, mivel a Hír-tv-nek ehhez már nem volt orcája...

http://www.borsonline.hu/20120531_arany_alkony_botrany_volt_valodi_ugy_nincs

 

A BRFK kommunikációs osztálya a következő közleményt juttatta el a BorsOnline-nak: 

„A BRFK korábban feljelentés-kiegészítést rendelt el. Az ennek során beszerzett adatok és információk nem alapozták meg büntetőeljárás elrendelését, ezért a BRFK bűnügyi főosztály életvédelmi osztálya a feljelentés elutasításáról rendelkezett."

 

 Tehát a Hír-tv és akik eme botrány kavarására biztatták, most nem igazán bonthatnak pezsgőt... :-)

 

Már csak az maradt hátra, hogy mi lesz december 31.-e után, hisz bár kiderült az otthon nem gyilkosok munkahelye, és áldozatok lakhelye, megmaradt maga az alap probléma, azaz a fenntarthatóság megtartása, hisz mivel a Kálvin János Presbiteri Misszió az új egyháztörvény miatt elesett az állami támogatástól, némileg meggyengült az otthon anyagi helyzete is. A lakók pedig nem szeretnének költözni, hisz  nem kicsi döntés volt számukra amikor az Arany Alkonyba helyezték otthonukat, és hátralevő életüket. A dolgozókról nem is beszélve, akiknek ez a munkahelye, és nem kevés emberről van itt szó. Ráadásul a mielőbbi megoldás már csak azért is szükséges, mert amíg ez a nem éppen megnyugtató helyzet tart, addig mint a "halálgyár" botrányból is látjuk "keselyűk" keringenek a szép, nagyon jól karbantartott, hatalmas épületek felett. Reméljük ez a mostani kudarc egy időre az érintettektől elvette a kedvet a hasonló kampányoktól, de ki tudja...

 

A neten olvastam, hogy az Arany Alkony nem feltétlenül hagyja annyiban ezt a rágalomhadjáratot, és azt már csak remélni tudom, hogy nem csak a nyilatkozó volt dolgozókra súlyt le jogos haragja, hanem magára a tv csatornára is, ami érdemi kutatás nélkül ki tudja kinek, vagy minek a sugallatára megalázott, és megvádolt embereket, illetve az egész intézményrendszert rossz fényben tüntette fel.

A Hír-tv megmaradhatna a politika színterén, és ezzel jobban is járna, mert egy bizonyos kör kíváncsi már csak rá, és nekik bőszen, sikerrel készíthetik "tudatmódosító" műsoraikat.  Mégis az Arany Alkony mit ártott nekik, hogy ennyire elhamarkodottan feketítették be? Hol a média hatóság, hol van Szalai Annamária, minden médiák szent anyja?...

Nem a blogokat kéne górcső alá venni, félni tőlük, hisz kinyilvánítjuk itt szubjektív véleményeinket, aztán van aki olvassa van aki nem, van aki egyetért van aki kevésbé, de lássuk be, még sem akkora a véleményformáló hatása, mint egy tv-csatornának.

Az Arany Alkonynak még hosszú, működő éveket kívánok, a dolgozóknak, és a lakóknak pedig innen üzenem, hogy nagyon sokan velük vannak, és az otthon megmentéséért drukkolnak.

LBM

A bejegyzés trackback címe:

https://igydolgozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr474558224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása