arany_1345876796.jpg_252x200

 

Íme egy cikk:  http://barikad.hu/izraeli_ingatlanbiznisz_aldozataiva_valhatnak_az_arany_alkony_lakoi-20120628  mely oly mértékű "jóindulatról" tanúskodik, amit megirigyelhetne bizony akárki, persze csak a szélsőségek körében...

Szerintem meg a butaság netovábbja, ha zsidó kérdéssé alacsonyítunk egy olyan helyzetet, mely 1300 idős ember életét, és több száz dolgozó jövőjét oldja meg.

A cikk írója szerint nem ez a lényeg, hanem az, hogy izraeli ingatlanbiznisz bezony ez. Mert hát ha ilyen kézbe kerül esetleg az otthonok sorsa akkor az csak biznisz lehet, és köze nincs a jótékonysághoz, hiszen sok pénzt feccölnek bele... Most mit mondhat ekkora blődséget olvasván  az ember lánya?  Egy ekkora ingatlancsoport megvásárlását mégis ki vállalja be csak úgy passzióból? 1300 idős, és a személyzet várja, hogy megnyugodhasson, és azon felül, hogy nincs ok arra, hogy a Köves Slomó által vezetett EMIH által nyújtott megoldást ne fogadja el az Arany Alkony,  egy gyermeteg téveszme szüleményeként jellemezném az olyan megnyilvánulásokat melyek ezt bármilyen módon sérelmezik. Ez nem egy tábla csoki, amire bárkinek van pénze, és nem is egy üres ingatlan, hanem intézmények összessége, amiket azon túl, hogy valakik megveszik, még fenn is kell tartaniuk jó sokáig, hisz emberek élnek, dolgoznak benne.

Mint a cikk kiemeli az egyházi kiegészítő normatívával szándékozná fenntartani az otthonokat az EMIH. Na most mégis ki oly naiv, hogy ezen elcsodálkozik? A Kálvin János Presbiteri Misszió is hasonló módon tudta eddig sikeresen állni a sarat, és pont ennek az elvonása okozta a jelenlegi problémát, így valószínűsíthető volt, hogy ha valaki megnyugtató megoldást nyújt a kialakult helyzetre, az szintén valamilyen egyházi csoportosulás lesz. A cikk írója egyes apartmanokat 10 milliónál  is több forintra voksol, amely némi túlzást feltételez, és hozzá is teszi, hogy épp ezért nem a kisnyugdíjasok laknak eme lakásokban, ami meg megmosolyogtató számomra, ha figyelembe vesszük, hogy még a kisnyugdíjas is bizonyára lakott ezelőtt valahol, egy lakásban, házacskában... Megemlíti még hogy a nyugdíj (max.80%-át) egy részét is odaadják a lakók az intézménynek. Valahogy az az érzésem, hogy az emberek egy része, negatív módon értékeli ezeket az otthonokat, pedig csak egy kicsit bele kéne gondolni a részletekbe. Mert nézzük, hogy megy ez:

mondjuk én vagyok egy nyugdíjas, kevéske pénzecskével. Eladom esetleg a lakásomat, befizetem egy hasonló intézménybe a "beugrót", meg havonta a bármekkora nyugdíjam 80%-át. Ezért cserébe kapok egy saját lakásocskát, napi ötszöri étkezést ( igen, bizony ennyit), helyben orvosi ellátást, tiszta ruhát, takarítást, gyógyszert, ( igen ezért sem kell külön patikába mennem, sok pénzt otthagyva), és egyebeket. Télen mindig melegben vagyok, és nem kell reszketnem azért hogy jön a villanyszámla, gázszámla, vízszámla...

Elkísérnek sétálni, elintézik az ügyeimet ha azt kérem. Az évek telnek, és én lassan nem tudom ellátni magam, de akkor a saját lakásomban ellátnak, fürdetnek, etetnek, felügyeletet biztosítanak, ha kell kötöznek.

Ezt választottam, mert esetleg ha maradok a városi ingatlanomban, akkor mondjuk 80 000-ből kéne mindezt megoldanom...

Tudom én, hogy a legideálisabb nyugdíjas évek másként is történhetnének, de ha már arra nem "fussa" akkor ez a jobb döntés. Ezért viszont talán keressünk más bűnbakot, ne azt az intézményt, amely  megoldást nyújt egy meglévő problémára.

Az pedig nagyon szép világ lenne, ahol egy ilyen szakadék szélén lévő intézmény esetleges megmaradásának hírére pozitívan reagálna a társadalom, és nem kezdené fikázni a tulajdonképpeni jó hírt, azért mert azt egy zsidó érdekeltségnek köszönheti 1300 idős ember, meg több száz dolgozó.

Mint olvasható a cikkben:

 " Ésszerű gazdálkodás mellett tehát a hálózat a jelenlegi formájában is szép hasznot hajthat az ortodox zsidóknak, illetve a mögöttük álló befektetőknek - különösen, hogy az előző fenntartó adósságait nem kívánják átvenni."

Jaj! jaj! Haszon is lehet belőle! Húha, most mi lesz... brühühü...

Mert bizonyára, ha jönne egy  jó szittyamagyar befektető, nagy nemzeti öntudattal jó sok pénzért megvenné, és hazaszeretetből osztogatná az apartmanokat, meg ingyen az ellátást, nyugdíjból egy forintot sem venne el. A személyzetet , jó sok pénzért saját zsebből ( szintén), alkalmazná, és mindezt hosszú éveken át. Mer' az a jó, az az igaz Magyar cselekedet!...

Én valóban tanácsolnám a cikk írójának, hogy ha őt ennyire zavarja a jelenleg alakulóban lévő megoldás ( mert az érintettek, csak megkönnyebbülni látszanak)  , akkor uccu neki, gyorsan hívja fel a haverjait, oszt dobják össze a lóvét, meg egy tervet a további fenntartásra is, és vegyék kezükbe a dolgokat a saját értékrendjük szerint...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igydolgozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr254730740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gera 2012.08.25. 15:40:00

Az ostobaságnak egy elég jó fokmérője az, hogy felfogja-e valaki azt, hogy bármely komolyabb pénzösszeg befektetése rendszerint valami haszon szedésének céljából történik, mióta világ a világ és ezzel abszolút semmi baj nincs.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.08.25. 16:48:18

Az lenne a legfontosabb, hogy az ott lakók helyzete végre megnyugtató módon rendeződjön, mert sokaknak nem lenne hova mennie.

apanna 2012.08.25. 17:20:34

Önkormányzati otthonban kérik el a nyugdíjad 80% át, 20% nálad marad kötelezően. Önkormányzati otthonnál szociális alapon kerülsz be.

Magánotthonnál gyakorlatilag van egy egyszeri befizetett összeg, ez 2 milliótól felfelé. Ezért kapsz mondjuk egy szobát (de van, hogy 2-3 ágyasba kerülsz, vagy valóban külön apartmant adnak, ami nem a tied, csak addig míg elmész...Utána visszaszáll a tulajdonosra, vagyis az intézménytulajára).

Egyházi otthonokat is ismerek, általában a bekerülés nem kerül pénzbe, de sokan a házukat eladják, és azt az összeget, vagy a házat az otthonnak adományozzák. De ha tagja vagy egy felekezetnek, vagy egyháznak, e nélkül is bekerülhetsz, sőt ismerek olyan embert akit nincstelenül vettek be, mert aki ad,az úgy is ad a helyett is akinek nincs semmije.
Amúgy ha számokban akarnám neked levezetni, havi szintem 30% os a lemorzsolódás egy-egy otthonban.

Számolhatsz, mekkora haszna van egy magánotthonnak, ha mindenki a bekerülésekor mondjuk leperkál min. 3 milliót, + mondjuk havi 130000 et,mert magánotthonban nem a nyugdíjad 80% át kell befizetni, hisz az nem szociális alapon kéri a pénzt. NA tehát ott élsz még 3 hónapot, és elmész..... máris nyertek minimum 3 millkát, és a szobádra már van is jelentkező.

És mint gondozó az ott tapasztalt állapotokról még nem is beszéltem. Na az lenne a tragédia.....

komplikato 2012.08.25. 17:27:24

Lehet nem kellett volna több lépcsőben a nem állami otthonok működését lehetetlenné tenni azzal, hogy gyakorlatilag a törvény átrangsorolta őket elfekvő kórházaknak, miközben egy ilyen helyen azért a többség még kora ellenére sem haldoklik, ami oknál fogva neki kellett állniuk keresni egyházi pártfogót. Az érdekes az, hogy ezen kinyírási tervben előző és jelenlegi kormány is vastagon benne van.
Azt persze mondanom sem kell, hogy az állami otthonok meg majdnem vetekszenek egy lerobban hajléktalan szállóval ... és nem azért mert hülyék üzemeltetik, csak oda is olyan sok pénzt ad az állam bácsi.

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.08.25. 17:56:45

@apanna: én úgy tudom az AA-ban sem veszik el a nyugdíj egészét, és nincsenek havi fixen elkért összegek. Sajnálom ha negatív tapasztalatod van, én is dolgoztam szociális otthonban, ám az AA-ban semmi olyan probléma nincs az ellátással mint amit te gondolsz. A hír-tv meg egy minősíthetetlen tahó-tv...

Shopping 2012.08.25. 19:38:03

Ha felét megírnák az igazságnak az arany alkony-al kapcsolatban, az már sci-fi Lenne.

Kvázi el se hinnétek, Mire képesek egyesek, hogy meg szerezzenek egy ingatlant!!!!

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.08.25. 19:50:37

@Shopping: mért te ott lakó vagy vagy dolgozó, hogy ezt így tudod? Egy csomó üres ingatlan van még ott. Nem értem a logikát...

nyekk 2012.08.25. 22:17:36

Az azért elég érdekes, hogy:

1.az Aranyalkony eddigi üzemeltetőjétől megvonják az egyházi kiegészítő normatívát, aki e nélkül nem tudja fenntartani azt.

2. A média megtelik botrányos hírekkel arról, hogy az Otthonban az öregeket kinyírják, forró zsírban kisütik, elgázosítják, krematóriumba küldik.

3. Megjön a hős (hogy, hogy nem zsidó) megmentő, aki egyházi támogatással együtt nagy kegyesen átveszi az Arany Alkony Otthont. (Meg a nagyértékű ingatlanjait). Ez ám a happy end.

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.08.26. 09:26:26

@nyekk: Keresztkérdés: és ki vonta meg az egyházi kiegészítő normatívát a Missziótól? Ki alkotott új egyháztörvényt? A Slomó? Ugye nem...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.26. 11:48:46

És ugye én vagyok a szemét náczi ha megkérdezem,hogy ezt most hogy?
Meg ha a zsidókról nem a szegény holokauszttúlélők jutnak az eszembe....

lellemese 2012.08.26. 14:21:37

Bizonyára csak kevesen kísérték figyelemmel, hogy akkora szociális rendszert épített fel a Horvátországi Magyar Református Egyház mint a most regisztrált egyházak együttvéve sem.700 önkormányzattal együttműködve 22000 ellátott, 2500 alkalmazott.
Elfelejtett belőle meggazdagodni az elmúlt hat évben.
Ma már tudott módon "műveleti feladat" volt a rendszer felszámolása, most szeretnék befejezni.
Két ügy már Strasbourg-ban van, egyházüldözés miatt.
Az előző politikai kurzus jogerős közigazgatási határozatot semmisített meg, az LB két azonos ügyben két ellentétes ítéletet hozott.
A mostani kurzus, törvény átalakítással kívánta elejét venni, hogy "Őfelsége egyházain" kívül más, a politikai lökdösődésben részt venni nem kívánó, Trianonnal elcsatolt történelmi magyar református egyház szolgálatot végezzen Magyarországon.
Az előző politikai kurzus alatt viharos erejű ellenszélben felépítették azt, amit a mostani kurzus - iskolák, szociális intézmények - tálcán ad át a kegyeltjeinek, miközben azokat akik valóban dolgoztak, évek óta folyamatosan próbálja kriminalizálni, mind két oldal.
Íme a nagykoalíció, mint tapasztalati valóság.
süti beállítások módosítása