bandykata_1342942967.jpg_218x163

Szegény Bándy Kata! Tragikus ami vele történt, de még borzalmasabbá az teszi a vele történteket, ami most folyik körülötte, és már a család is szenved emiatt.

 

 ""A család kérését is tolmácsolom, amikor arra kérem a civil és a politikai szervezeteket, hogy se a lányunk nevét, se a személyes tragédiáját ne használják fel uszítás, gyűlölködés vagy a halálbüntetés visszaállításának ürügyéül. Köszönöm."
- ezt kérte Bándy Edit, a fiatal lány édesanyja a Facebookon.

 

  Reklámot, kampányt, politikai hacacárét kreálnak tragikus sorsából. A gyűlölet ékkövévé alacsonyították le, és valamiféle ereklyeként tartják kezükben, mely számomra kimeríti a meggyalázás fogalmát. 

Egy fiatal nő halála nem lehet "reklám" ! 

Nem gondolom, hogy azt szeretné, hogy a halálbüntetés újrateremtésének angyala legyen! Hogy faji kérdés fonódjon halála köré! Békét szeretne, nyugalmat, mint ahogy a családja is. Emberi méltóságot, melyet így elvesznek tőle. 

Most jött rá a kormány, a szélsőjobb társadalom, és mindenki, hogy ebben az országban brutális gyilkosságok történnek? Valóban? 

Állítsuk vissza a kétes halálbüntetést, miközben a családon belüli erőszak meg senkit nem érdekel amíg vér nem folyik? Valóban roma és nem roma kérdés a mai közbiztonság? Hogy van az, hogy rövidke két mondatos hír lesz ugyanolyan fiatal élet kiontásából mint Bándy Katáé, csak mert fehér ember ölte meg, nem roma? Ha fehér öli, az kevésbé tragikus?

Nem! Nem a romákat védem, mindössze a kettős mércére hívnám fel a figyelmet! Nincs vagy, vagy. A bűn az bűn. Minden bűnösnek bűnhődnie kell, és minden áldozatnak kijár a gyász. 

Valami baj van ebben az országban. Minden témában, minden eseményben megoszlik a társadalom értékrendje. Vannak jók, és még jobbak, vannak bűnösök de a másikak ugyanazért még bűnösebbek. A politika porondján ugyanez mutatkozik, az erkölcsben szintén. 

Hát hol élünk mi? 

Bándy Kata egy értékes ember volt, és gyomorforgató, hogy valamiféle reklámarcként hurcolják körbe-körbe, mint nem oly rég egy másik embert...  

Hagyjuk Őt békében nyugodni, és hagyjuk családját gyászolni! Az együttérzés, és a humanizmus ezt kívánná alapból is. Szomorú, hogy ezt a családnak külön kérnie kell... :-(

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igydolgozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr414670551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morcos Kartal (törölt) 2012.07.22. 10:23:08

"Hogy van az, hogy rövidke két mondatos hír lesz ugyanolyan fiatal élet kiontásából mint Bándy Katáé, csak mert fehér ember ölte meg, nem roma?" - csak megnyugtatásul közlöm veled, hogy a tavaly elfogott nyugdíjasokra vadászó sorozatgyilkos banda (Dopeman nagyszüleit is ők támadták meg) elfogásáról is csak két bekezdésben tudósítottak, pedig a banda kivétel nélkül cigányokból állt, és nem egy és nem kettő gyilkosság terheli a számlájukat, brutális kínvallatásokról nem is beszélve... szóval lehet vitázni a kettős mércéről.

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.07.22. 10:46:00

@Morcos Kartal: És ez mégis miben legalizálja azt, hogy egy szerencsétlen áldozat nevéhez kapcsolódóan cigányoznak, meg halálbüntetést alkotnak?

kifordított nagyanyó 2012.07.23. 20:35:25

Egyébként sokan vagyunk úgy hogy enyhének találjuk a gyilkosságokért kapott büntetéseket.
És ez bőrszíntől független.
Ha fehér lenne a gyilkos akkor is ki kéne filézni.
Ez mellément.

kifordított nagyanyó 2012.07.24. 11:06:04

A cigányozást most én sem erőltetném,de sokkal keményebb büntetések kellenek!

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.07.24. 11:12:42

@kifordított nagyanyó: Bándy Kata tiszteletben tartása végett kérem, hogy ezt a halálbüntetés poszt kommentjeinél vesézzük ki. Amúgy a keményebb büntetések mellett érvelnék én is, csak azt nem a halálbüntetésben látom, jó megoldásnak.

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.07.24. 11:13:31

@Morcos Kartal: Bándy Kata tiszteletben tartása végett kérem, hogy ezt a halálbüntetés poszt kommentjeinél vesézzük ki.
süti beállítások módosítása