tolvaj_1343754257.jpg_207x244

Végre megnyugodhatunk nyugdíj-megtakarítás ügyben! Nincs! De legalább nem kell tovább aggódnunk érte! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma orcapirulás nélkül tiszta vizet öntött a pohárba imigyen:

 "a nyugdíjtörvény 2012. július 16.-án  (ej de szép nap lehetett volna...) elfogadott módosításának lényege, hogy nem változik a nyugdíjrendszer. A nyugdíj-jogosultsági és - kiszámítási szabályok is a jelenlegiek maradnak" (Népszava).

Tehát bebetonozták azt amit összetákoltak jelenlegi kormányzásuk alatt, nyugdíjrendszerügyileg... Hol vannak már az egyéni számla, meg az örökölhetőségi ígéretek!?... Sehol! Mer' nem kell, hisz mint kifejtették, most veregetik vállon magukat, a baró munkáért, amit véghezvittek, mivel a nyugdíjalap rendben van! Nekem meg, mint rendes NER-társnak ezt el kell hinnem. Na nem az egyéni számlámból, mer' az nincs, de Matolcsy becsületes, jótékony szemébe nézve tudnom kell, hogy mindez igaz! Úttörő-, kiscserkész- és NER becs.szóra! Viktor meg soha nem hazudik, úgyhogy bár számomra titkos, hogy mibe fektették, de megtakarításom tuti jó helyen van, és gyarapodik! Az meg Dakota becsszóra... Magam előtt is szégyenlem, hogy ilyen jó munkát végző, szép emberek vezetése alatt, hogy is juthatott eszembe azon aggódni, hogy vajh' mi lehet az én kis megtakarításommal, hol lehet és hogy érzi ott magát. Pirulva vallom be, néha a nyugdíjas éveimért is aggodtam...  De mindez felesleges! Hiszen lesz itt sok kicsi baby-boom-os jövőbeni adófizető, meg lassan a rokkantak is mind meggyógyulnak, úgyhogy mire öreg leszek, lesz sok-sok nyugdíjam... Megvédték!

 

Komolyra fordítva a szót: azért adtam oda azt a pénzt, mert szent Viktorunk mennydörögve köpte az arcomba, hogy ha nem adom, akkor ugyanúgy fizetnem kell az állam felé is a nyugdíjra valót, csak azt majd nem kapom meg! Kiskeresetű emberként nekem minden félrerakott pénz számít ami az öregkoromat támogatja. Nem volt választásom, pedig ha több pénzem lenne nem engedtem volna a zsarolásnak. Most pedig szemberöhögnek! Jelenleg amit nyilatkozgatnak nyugdíjügyben, az azt mutatja, hogy majd talán kapok valami nyugdíjat ami farhátra is elég, de bár a megtakarításom odaadtam, és mindent befizetek az államnak, ha valaha pénzt akarok ebből látni akkor mindez nem elég! Sőt! Még az se, hogy megöregedek, mivel még legalább egy gyereket kell szülnöm és felnevelnem addig, ha akarok is valamit... Ezen felül, egy olyan rendszert romboltak le az államosítással, mely a már bizonyítottan tarthatatlan nyugdíjkiadásokat csökkentette volna le a jövőben, ezzel levegőhöz juttatva az államkasszát. 10 év nyugdíj-erőfeszítéseit dobták ki az ablakon, és azt, hogy biztosítottnak érezzék az emberek a nyugdíjukat.  Ugyanis ha ez a rendszer így marad, akkor nekem már nem biztos, hogy futja majd akár farhátra is...

Ennek a kormánynak egyet biztosan nem bocsájtok meg: hogy zsarolással, és ígéretekkel elvették a pénzemet, és most 2/3 - osan  belenevetnek a képembe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igydolgozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr844689161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása