maki_1344022032.jpg_260x194

Hát nézzük: (fidesz.hu)

 

Első körben így:  "Az Állami Számvevőszék vizsgálata világosan megmutatta, hogy 2004 és 2010 között hiába állt rendelkezésre óriási összeg, 1850 milliárd forint, ebben az időszakban mégis jelentősen nőtt a munkanélküliek száma.  Mindeközben Európában az utolsók, sereghajtók lettünk a foglalkoztatottságban."

 

Majd imígyen:

 

 

"Sikeresen zárult a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) fejlesztéséről szóló projekt, amelynek keretében korszerű, szakmai szolgáltatásokat vezetett be a munkaügyi szervezet."

 

Hát nem mondanám, hogy tökéletes volt az előző kormány munkanélkülieket segítő tevékenysége, de valljuk be, nem nagy kunszt egy világválság közepén hatalmas munkanélküliséget "gyártani", ellenben nem mondanám etikusnak mindezt belevarrni az akkori kormányzás nyakába...  Egyes becslések szerint 150 000 munkahelyet vesztettünk akkoriban.

 

De az NFSZ! Hát ettől a szervezettől kiver a hideg verejték már egy ideje, legfőképp ha annak tevékenységét próbálják reklámozni. 7,9 milliárd forintot költöttünk erre! Mire is? Hogy se munkát sem oktatást nem kaptam amikor a segély helyett inkább ezeket kértem. 

 

"Az NFSZ közleménye szerint a szolgáltatásfejlesztés keretében 40 állásügynök állt munkába országszerte, akik több mint 23 ezer álláshelyet tártak fel..." 

 

Igen, anno orrba-szájba nézegettem a honlapjukon fellelhető álláslehetőségeket. Hát olyan baró lehetőséget is találtam ott, melyben takarítót meg kertészt kerestek megváltozott munkaképességűt... Én elhiszem, hogy nagy tudás az ilyesmihez nem kell, de fizikai állóképesség mindenképp, az meg egy beteg embernek nem biztos hogy van... 

 

"Megújult az NFSZ humánerőforrás-gazdálkodási rendszere is, szakmai képzések zajlottak, tananyagok készültek el. Számos foglalkoztatáspolitikai kutatás látott napvilágot a többi között a munkaerő-piaci politikák értékeléséről, a munkaerő-piaci programokról, valamint a foglalkoztatás növelésének lehetőségeiről."

 

Tehát képezték magukat rendesen, ahelyett, hogy minket képeztek volna... És zajlottak mindeközben a kutatások arról, hogyan kéne növelni a foglalkoztatást. Hát összegezve, ha 7,9 milliárd forint ráfordítással meg ennyi év melóval, képzéssel, fejlesztéssel a közmunkaprogram, meg a "háztáji állattartás versenyképes a munkaerőpiacon" lett a végeredmény ( mert mást nem nagyon láttam ebből), akkor azt hiszem, hagyni kéne ezt az egészet. De most komolyan!

Köszönjük, és örülünk tiszta szívből, hogy lezárult ez a "program", mert így megállhatott 7,9 milliárd forintnál, és nem kell rá már többet költeni.

 

Nagyon sajnálom, hogy az NFSZ újra meg újra terítékre kerül ezen a blogon, de én megtapasztaltam a "segítséget" amit nekem nyújtott. Miközben fényesen csillogtatja tevékenységét, és azt mutatja a közvéleménynek, hogy mindent megtesz a munkanélküliek "helyzetbe" hozásáért , ezért ő aztán már nem tehet arról, hogy ha a lusta dög munkavállalónak nincs melója, aközben valójában semmi nem történik. 

Aki még nem ismeri a történetet az NFSZ-el annak figyelmében ajánlom a következő linket: 

(a rendszeres olvasók meg tudják)

 

Örök hálám üldözni fogja az NFSZ-t örökkön örökké, csak utol ne érje...

  

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igydolgozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr614694758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása