A következő cikket a Világ Gazdaság honlapján olvastam, és ha figyelmen kívül hagyjuk a munkáltatók idősebb munkavállaló, gyermekes munkavállaló vagy bőrszín fóbiáját, akkor még jól is hangzik:

"A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelten támogatja a munkaerő-piaci hátránnyal küzdő munkavállalókat, a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) két projektjén keresztül 4 évig 60 milliárd forintot biztosít a foglalkoztatásukra - ismertette Czomba Sándor, a tárca foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a kormány múlt heti döntését szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

 

Czomba Sándor elmondta: a projekt támogatja az alacsony iskolai végzettségűek, az elavult szakképzettséggel rendelkezők, a pályakezdők, a GYES-ről vagy GYED-ről visszatérők, a bérpótló juttatásban részesülők, a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek, valamint az ötven év felettiek foglalkoztatását. 

Az ötven év felettiek csoportjára kiemelt figyelmet fordít a kormány, mivel ez a korosztály a regisztrált álláskeresők több mint ötödét adja, az ő foglalkoztatásukra 17 milliárd forintot különítenek el a TÁMOP projektből, így több mint 17 ezren kaphatnak munkát ebből a csoportból - mondta az államtitkár.

 

Az államtitkár kifejtette: az ötven év feletti álláskeresők egy éven keresztüli foglalkoztatását a tárca úgy támogatja, hogy az első négy hónapban a munkabérre és járulékaira 100 százalékos támogatást fizet, a második négy hónapban legfeljebb 50 százalékos támogatást ad ugyanerre, az utolsó négy hónapban pedig járuléktámogatást biztosít. 

Az első két szakaszban maximum a minimálbér kétszerese és annak járulékai erejéig adható a támogatás, míg az utolsó négy hónapban a minimálbér kétszeresére számolt járulék a maximális támogatási összeg...

Elmondta, hogy a bértámogatás mellett a résztvevők felének - körülbelül 35.000 embernek - képzést is adnak, ezzel is növelve a későbbi elhelyezkedési esélyeket. A foglalkoztatás ideje alatt ezenkívül mentor is segíti a munkavállalókat. Olyan képzéseket szerveznek, amelyekre valós munkaerő-piaci igény van..."

Kíváncsian várom mi történik, főleg a képzések terén. Milyen tanulmányt támogatnak ( mert például műköröm építő már annyi van mint égen a csillag...), hisz eddig is támogatták a továbbképzést. Egyik munkanélküli elmesélte, hogy amikor beadta volna az igénylését továbbképzési támogatásra , közölték, hogy kár nyomtatványt kitöltenie, mert csak az idejét vesztegeti, ugyanis elfogyott a pénz, és bizonyára el fogják utasítani. Inkább próbálkozzon 2-3 hónap múlva...  Remélhetőleg a mai 90 napos munkanélküli támogatás mellett ilyen nem fog elhangzani, mert akkor azt hiszem katasztrófa áll elő sok munkanélküli életében...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igydolgozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr733085375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása