lbm 2011.07.20. 20:45

Levél 2

 

Üdv!

Pár hete olvastam egy álláshirdetést, és mi tagadás, egy kissé feldühített, a lenéző, kioktató modor, melyben úgy tüntették fel az álláskeresőket mintha lusták lennének akiknek tulajdonképpen azért nincs munkájuk mert nyafognak, és nem jó nekik semmilyen ajánlat... Hát így bukott ki belőlem

 

"Tisztelt Munkáltató!

 

Az interneten olvastam a következő hirdetését:

Két kicsiny játék- és ajándékboltba keresek megbízható, tényleg dolgozni szerető munkatársat. A munka sokszor monoton, ezért fontos a stressztűrő képesség.

 

A leendő munkatársunk mosolygós, kedves, megbízható, látott már pénztárgépet és számítógépet közelről és nem zavarja, ha két kerületben is (III., XII.) dolgozni kell. Szeretne dolgozni, ezért az interjúra pontosan (meg)érkezik és örömmel veszi ha az állást megkapja, van fényképes önéletrajza és meg tudja jelölni fizetési igényét is, valamint az sem zavarja, ha hét végén dolgoznia kell. Jól kijön munkatársaival, sőt beosztását velük egyezteti, hogy mindenki elégedett legyen. Azonnal, akár már a héten munkába tud állni és nem nyafog, mert még nem számított arra, hogy ilyen hamar...

 

Nos, aki úgy érzi, hogy szeretne dolgozni és ezért tenni is akar, küldje el azt a bizonyos önéletrajzot az xy címre és meglátjuk. „

 

Bemutatkoznék amennyiben megtisztel figyelmével. Én egy mosolygós, kedves megbízható, és jó forgalmakat bonyolító, kereskedelmi tapasztalattal rendelkező eladó vagyok. Miután ebben a szakmában dolgozom már jó ideje, így láttam pénztárgépet, és természetesen ma már rengeteg helyen számítógépes készletnyilvántartás folyik, így ezzel sem akad gondom.  De van amivel igen:

Bizonyára beleszaladt egy-két nem megfelelő munkaerőbe, de higgye el, hogy az egyébként igen is , nagyon dolgozni akaró emberek pedig nap mint nap találkoznak bizonyos szintén „nem megfelelő” ( és még finoman fejeztem ki magam) munkáltatókkal. Ezt a  hirdetési stílust még sem engedhetjük meg magunknak, mert akkor Önök megsértődnek, és sajnos kezükben a sorsunk…

Tudja az interjúkra sokan pontosan meg szoktak érkezni, és mégis a legtöbb helyen megváratják az embert, majd amikor 30-40 perc várakozás után rákérdez az a szerencsétlen -„had várjon, úgyis munkát akar,úgy hogy  mindent eltűr”- munkakereső, akkor sokszor sértő módon lehurrogják, munkát pedig már teljesen bizonyos hogy ott nem kap.

Van fényképes önéletrajzom, de bizony van akinek nincs, mert nem rendelkezik  skennerrel, vagy digitális fényképezőgéppel. ( Micsoda rossz dolgozó, igaz?)

Ugyan nem tudom mennyi fizetést ajánl Ön, de átlagban 80 000 Ft (plusz mínusz 10 000) az átlag amit egy eladó megkereshet,( talán ezért nincs megfelelő felszerelése sem a fényképes önéletrajzhoz) természetesen csak minimálbéren bejelentve,vagy akár még úgy sem. /Amennyiben Ön nem így gondolta, ne vegye magára/. Ezért a fizetésért igen, van aki nem szeretne két munkahelyre járni, sőt vannak akiknek nem mindegy, hogy melyik kerületben dolgoznak, és nem azért mert nem akarnak dolgozni, hanem azért, mert nem szeretnének Pl.: másfél órát utazgatni. Továbbá két üzlet két  anyagi felelősség, a fizetés meg egy, de ha leltárhiány van akkor abból az  egyből fogják levonni.

 Lehet hétvégén dolgozni természetesen, bár megszoktuk, hogy a hétvégékért nem kapunk plusz juttatást, mint ahogy az a munka törvénykönyvében meg van írva…  Mi már belekalkuláltuk a havi fizetésbe ezt is…

A „holnaptól dolgozni kéne” felszólításra adott reakciónk pedig mindössze azért tűnhet nyafogásnak, mert az előbb említett dokumentum ( Munka Törvénykönyve), bizonyos részeit nem nagyon ismeri, hiszen abban az is benne van, hogy ha a  jelenlegi munkahelyemről kilépek, a munkáltatóm ragaszkodhat az egy hónapos felmondási időhöz… Mert a munkáltatók sajnos ebből a törvénykönyvből is azokat a passzusokat nagyon ismerik amik nekik fontosak, a többi meg mit sem számít.

Összegezve: a tökéletes  eladó amit Ön és sokan mások keresnek, jó forgalmakat bonyolítson, legyen mindig pontos, bármikorra be legyen osztható, mosolyogjon,  örök hálával viseltessen munkáltatója iránt, ezért minimum hogy mindig mindent és zokszó nélkül tegyen meg, viseljen el. Cserébe pedig kap valamennyi fizetést, ami nem sok, mert a szegény vállalkozónak annyira rosszul megy… és ott lóg felette, hogy ha egy rossz szót is mer szólni, máris az utcán találhatja  magát.

Íme Ön ezt így fogalmazta meg: „Nos, aki úgy érzi, hogy szeretne dolgozni és ezért tenni is akar…”

Bizony sokan akarunk dolgozni, és sokat teszünk is érte, mert ha nem így lenne, és a munkavállalók kikérnék maguknak a méltánytalan bánásmódot  akkor a munkaerőpiac nem állna.

 

Valószínűleg nem fogok megfelelni, az Ön kritériumainak én sem, a figyelmét minden esetre köszönöm.

 

Ja !: És a „stressztűrő” szót úgy írják : stressz tűrő.

 

Legmélyebb Tisztelettel: egy munkavállaló"

 

Válasz is jött de azt azért, nem tudom, hogy szabad-e nyilvánosságra hozni ( sajnos anno a könyv miatt is jogásszal kellett konzultálnom...)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igydolgozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr363084462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Allaskereso 2012.05.13. 19:32:00

:D :D Nagyon jó! Én is ismerem ezt a lekezelő stílust! Nagyon frappánsan megválaszoltad. :)

Egyszer én egy olyan hirdetést láttam, amelyben a leendő munkavállaló hölgy családi állapotára írtak valami igen kedveset (szépen megfogalmazva annyit jelentett: egyedülálló legyen, hogy ne okozzon ez gondokat a cégnek).

Én meg kitaláltam, hogy írok neki a weboldalról üzenetet. Névként egy férfi keresztnevet adtam meg, és úgy írtam, mintha a "pasi" lennék, aki a kedvesének néz munkát. Felháborodva írtam, hogy "ilyen" helyre el sem küldeném a barátnőm meg ilyenek. :D

Pár napra rá már át lett fogalmazva teljesen korrektre. ;) Valahogy így: a jelöltnek lehetőleg legyen rendezett családi élete, legalábbis ami nem hátráltatja a munkában. :)

2012.07.13. 00:01:41

(Csak zárójelben, mert tudom, hogy nem ez a lényeg, de ha már te is felhívod a figyelmet a vélt hibákra: a "-tűrő" az előtaggal egybe írandó, tehát a "stressztűrő" írásmód a helyes. Mint ahogy a "mindenesetre" szót is egybe kell írni jelen esetben. Még egyszer bocs, csak a korrektség végett, no offense.)
süti beállítások módosítása